Noten en totstandkoming

Noten en totstandkoming:
 
* Wat is een kindertolk®?
Kindertolken zorgen ervoor dat ouders en andere volwassenen goed verstaan wat (hun) kinderen hen - vaak zonder woorden - vertellen. Een kindertolk® is behalve hulpverlener of coach, een spiegelexpert die met de PresentChild® methode werkt. Er zijn zo’n 800 kindertolken in Nederland en België en enkele verspreid over andere landen.
Zie punt 1 voor een voorbeeld van het werk van een kindertolk.
 
Wat is PresentChild®?
PresentChild is gedurende 25 jaar uitgekristalliseerd tot een aan te leren methode die een wereld van verschil heeft betekend in tienduizenden gezinnen. PresentChild kan toegepast worden voor problemen van kinderen in alle leeftijden. Alhoewel het nauwkeurige spiegelen met de PresentChild methode op zichzelf geen therapie is, heeft het wel degelijk een gezond makend effect. De methode is intern geëvalueerd i.s.m. cliënten, kindertolken, artsen en onderzoekers. De methode is toe aan verder onderzoek en verdient een serieuze plaats in de samenleving.
 
Perspectief: we zijn ons ervan bewust dat het vertrekpunt voor dit verhaal de Westerse samenleving is. In andere landen zullen er andere concrete aanbevelingen nodig zijn. De essentie echter van wat kinderen ons vertellen, blijft gelijk: liefde, leven, licht, gevoeligheid, spontaniteit, vertrouwen, verwondering, vrijheid in verbondenheid, creativiteit, optimisme, veerkracht, oorspronkelijkheid en het 123-perspectief.
 
Boek: Het publieksboek van Janita Venema over PresentChild heet ‘Het Fluisterkind’. Het is vertaald in het Engels onder de naam ‘PresentChild’ en in het Duits onder de naam ‘Die PresentChild Methode’.
 
Kindertolk® worden: in de ‘Training tot Kindertolk’ worden hulpverleners/coaches opgeleid tot kindertolk. Ze leren daar rakend, liefdevol en specifiek te vertalen. De internationale namen voor kindertolk en de Training tot Kindertolk zijn: ‘PresentChild Translator’ en ‘The PresentChild Translator training’.
 
Meer informatie en voorbeelden: www.presentchild.com.
 
Gezamenlijk project: Janita Venema met de kindertolken Jean Thompson, Bea Lambrechts, Yvonne Kool, Lisa Groot, Tessa Dillerop, Joba Maréchal, Ilanda de Dood, Geralda Kooi, Dorothee Helmert, Tessy van Echelpoel, Els Brakman, Rian van Wel, Carolien Flecijn, Miranda Braunius, Anneke Dolstra, Brigitte Peeters, Nora Naber, Monique Vervliet, Noortje Vernaeve, Maaike Klaassen, Haley Berghuis, Sanne Eva Sikken, Marlien Kaptein, Jannie Klaren, Ineke Brouwers, Eveline van Broekhoven, Iris Schilperoord, Nadine van Nieuwenhuizen, Diane Kokkeler, Annemarie Kluin en met Roelie Bosman.
 
Dank: de medewerkers komt veel dank toe. Het manifest wordt opgedragen aan alle mensenkinderen ter wereld, van pasgeboren tot stokoud. Lize bedank ik, ze leerde me ‘mijn mond open te doen’, en naar buiten te komen.
 
Hulp: we horen graag van je als je kunt helpen met een vertaling van dit verhaal, als je ambassadeur wilt zijn (of ze wilt helpen zoeken), als je invloedrijke of belangrijke contacten hebt bijvoorbeeld bij de VN, als je een PR-wonder bent, als je een wereldwijde (AVAAZ-)actie of petitie kunt starten voor het 123-perspectief en renteloos geld, als je inspirerende video’s kunt maken voor Wemirroryou, als je de website wilt beheren en/of uitbreiden, als je subsidies kunt regelen, onze social media mee wilt beheren. Janita heeft dit verhaal geschreven als een nalatenschap na 25 jaar werken met gezinnen. Het is fijn als we allemaal ons deel doen en in actie komen waar we kunnen.
 
Financiële steun: er zit veel liefde, levenservaring, toewijding, tijd en geld in dit project. Als jij de verspreiding van deze boodschap van kinderen wilt steunen, maak dan een gift over naar Zienderogen Beter te Leeuwarden, Nederland. IBAN: NL56 INGB 0009 2808 45. Het geld dat jij als ‘Gift WeMirrorYou’ kenmerkt gebruiken we voor de voortgang van dit project en de doelen ervan. Geef om onze kinderen.
 
Copyright: het copyright voor de teksten van dit document ligt bij Janita Venema.
Het mag in de volledige en ongewijzigde versie vrij verspreid worden.
 
Ambassadeurs: ambassadeurs worden op de website www.wemirroryou.com vermeld. Wil jij ambassadeur zijn of ken je iemand die dat wil/daar geschikt voor zou zijn? Laat het ons weten op us@wemirroryou.com.