Kleine mensen en het grotere verhaal

Een manifest, wake-up call én liefdesverklaring voor jou en de wereld.

Ik, jouw kind - wij de kinderen van de mensheid laten liefdevol én urgent onze stem horen. Voor jou persoonlijk, voor alle grote mensen, voor de wereld én in het belang van onze toekomst. Nu het leven op veel terreinen is vastgelopen en jullie onder hoge druk staan om nieuwe oplossingen te vinden, willen we jullie helpen om op een goede manier vooruit te komen. Gewoon omdat we van jullie houden.

Moet je lachen? Wat weten kinderen nou? Ze hebben niets in te brengen! Lees dan toch maar verder want wij zien kinderlijk eenvoudige oplossingen die jullie vergeten zijn of niet meer kunnen zien. Die geven we graag, omdat we van jullie houden.
 
In jouw ogen lijken onze oplossingen en aanwijzingen misschien eenvoudig maar ze zijn niet naïef. Eenvoud is vaak moeilijk voor grote mensen. Jullie lijken er nu doof, blind of te druk voor… Hoe dan ook, jullie zijn ook kind geweest en we willen die kinderlijke waarheid (vanuit eenvoud, liefde en optimisme) weer bij jullie naar boven brengen. We vragen je om je open te stellen zodat je door ons verhaal geraakt kunt worden, om anders te leren denken en te doen wat nodig is. Je beantwoordt onze liefde door jouw leven en samen de samenleving te herscheppen. Omdat jullie ook van ons houden, dat voelen we.
 
Onze aanwijzingen geven jullie richting bij de uitdagingen van nu: ze zijn gericht op jou als mens en op de samenleving als geheel. De oude systemen werken niet meer en daarom willen we ze ook niet meer. Die weg loopt dood. Onze waarheid gaat over een nieuwe grondslag die gezond makend is en veel problemen oplost. We noemen dit het 123-perspectief. We zijn er mee geboren, het is onze blauwdruk, de natuur werkt zo en goede acties hebben ook deze basis. Het is nodig in deze tijd. Daarom (her)introduceren we het bij jullie voor een vervuld leven, goede relaties, een fijn gezinsleven, het verstaan van (je) kinderen, voor vernieuwend onderwijs, goede, betaalbare gezondheidszorg, het behoud van de natuur, een eerlijke economie en een aangename samenleving. Het doet ons goed.
 
Wat is het 123-perspectief? Je leeft vanuit het 123-perspectief als dat wat je doet of laat goed is voor jezelf (1); goed is voor de ander (2) én goed voor het grotere geheel (3). Dit wordt verder uitgelegd bij het punt: Geld, werk en economie. Maak het je eigen, leef en werk ernaar én vraag er massaal om bij jullie leiders. Zet een wijs en liefdevol lange termijn stappenplan uit in die richting. Dáár zijn jullie dan weer heel goed in.
 
Máák tijd om ons verhaal te lezen. Lees steeds één hoofdstuk met aandacht. Elke zin, ieder woord staat er met een reden. Beantwoord de vragen die we jou stellen, praat er over en kom in beweging. In je eigen leven, in je gezin én samen met anderen. Bundel jouw acties met die van hen. Wie je ook bent, waar je ook woont, wat je werk ook is, ook als je geen kinderen hebt. Alles verandert wanneer jij verandert. De antwoorden liggen klaar in jullie: we helpen je die te herontdekken en uit te voeren. We vertrouwen jullie. Laten we samen op weg gaan. Het is tijd.

We laten van ons horen via een groep kindertolken* uit Nederland en België. Wij zouden dit manifest bijvoorbeeld graag een ‘liefdesverklaring’ noemen, maar de kindertolken menen dat jullie dat niet serieus zouden nemen en we vertrouwen hen. Zoals er ondertitels bij een film zijn, zo zorgen kindertolken voor ‘de ondertiteling’ bij gedrag en klachten van ons waar jullie je zorgen over maken. Meestal op individuele basis, soms ook voor groepen kinderen. Ze doen dat heel begrijpelijk en helder op basis van het letterlijke verhaal van ouders over hun kind. Zo’n ondertiteling of vertaling zegt wat we jullie spiegelen. Als signaal. Een liefdevolle waarheid van ons voor jullie. Het vertelt waarin jullie wakker mogen worden, waar jullie de liefde (even) zijn vergeten, wat je concreet anders kunt doen. Als je daar gehoor aan geeft gaat het met ons ook goed. Dat is logisch: als je een boom helpt, help je ook de appels daaraan. Zo helpen kindertolken kinderen én ouders tegelijkertijd en brengen ze gezinnen terug in de flow. Met hun ervaring en succes in gezinnen vinden we dat kindertolken ook onze stem kunnen vertolken voor de toekomst van de aarde en de samenleving. Ook een soort gezin immers waar jullie allemaal bij horen. De kindertolken kunnen dan niet de unieke, individuele boodschap van ieder kind geven, maar ze hebben onze gezamenlijke boodschap treffend woorden gegeven zodat jullie ons kunnen verstaan. Dat maakt het verschil.
 
Hier lees je de onderwerpen waarover we iets vertellen. De kindertolken voegen er hun verhaal aan toe en sluiten af met een conclusie en concrete aanbevelingen (al kun jij die ook zelf bedenken).

Na het lezen van ons verhaal vragen we je een paar dingen te doen:

  • Praat over het manifest en deel het met iedereen die kinderen heeft, met of voor hen werkt of ooit zelf kind was ;-). Deel het minimaal met 10 mensen via deze link.
  • Vorm groepen. Sluit je op Facebook aan bij @WeMirrorYou, op school, op jouw werk, op de kinderopvang, oudergroepen. Help elkaar spiegelen, bespreek samen wat jij kunt doen en welk verschil dat maakt.
  • Deel wat ons verhaal met je heeft gedaan en welke nieuwe keuzes je maakt als je onze stem meeneemt in jouw leven, de opvoeding en je werk e.d. Deel op social media met de hashtag: #WeMirrorYou. In beeld laat je jouw betrokkenheid zien met twee handen: één van jou en één van een kind. Twee handafdrukken op een spiegel of wat je verder leuk vindt. Gebruik #WeMirrorYou.
  • Roep jouw leiders op om het speelveld voor de economie en samenleving te hervormen volgens het 123-perspectief en met renteloos publiek geld. We proberen dit via een wereldwijde petitie-site te regelen. Volg ons daarom via: @WeMirrorYou
  • Wil je dit manifest liever op papier? Print het dan. Op @WeMirrorYou of deze site zullen we het laten weten als het in boekvorm beschikbaar is. Volg ons daarom.

We hopen dat je nieuwsgierig bent geworden naar ons verhaal, dat grote mensen en kinderen elkaar goed verstaan en dat we samen op weg gaan naar een eerlijke wereld.

In liefde en vol verwachting, de kinderen van de wereld … Ook die van jou!