18. Slotverklaring en oproep

Er is verandering nodig van onderop én van bovenaf. Doe ook mee!

25 jaar hebben kindertolken het gedrag, spel, de ontwikkeling en klachten van kinderen voor hun ouders vertaald. Als spiegelend signaal voor ouders. Dan gebeuren er bijzondere dingen. Als vanzelf. Autistisch gedrag verdwijnt, boze buien veranderen in omhelzingen, kinderen worden zindelijk, koortsen verdwijnen, eczeem wordt een gave huid, huilbaby’s stoppen met huilen, onzekere kinderen worden zelfverzekerd enz. enz. Kinderen profiteren dus, maar ook voor de ouders is het een ommekeer in hun leven waardoor alles op zijn plek valt en het gezin als geheel weer in de flow komt. En dat door één kind met een probleem serieus te nemen!

In de florerende gezinnen werd de frictie met de oude structuren in de samenleving voelbaar. Ook dáár wilden we ons steentje bijdragen. Precies zoals kinderen blij en gezond worden door ouders die goed in hun vel zitten en verantwoordelijkheid nemen voor hun leven, zo worden volwassen mensen blij en gezond door het goed en verantwoordelijk functioneren van de samenleving, politiek, economie, media, gezondheidszorg, bedrijfsleven enz. De ouders van deze gezinnen voelen de noodzaak daarvan.

Maar verandering moet van twee kanten komen. Van onderop en van bovenaf. Dit manifest van kinderen gaat daarom deels over de bewustwording die ín onszelf nodig is en deels over veranderingen die in de maatschappij nodig zijn: heldere kaders, stimulerend beleid, eerlijke spelregels volgens het 123-perspectief en renteloos publiek geld voor een wereld waarin alle mensen tot hun recht komen.

Dat is de wens van drie miljard kinderen. Als ouders willen we niets liever dan onze kinderen gelukkig en gezond zien. Dus laten we kinderen en hun wens serieus nemen en vrijwillig kiezen de juiste dingen te doen. Na corona gaan we niet terug naar business as usual maar we maken een nieuwe start.

(Onze) kinderen zullen ons dag in, dag uit loyaal van feedback voorzien. Hun waarschuwingslampjes zullen branden als het nodig is en we ontvangen hun stralende lach als we succesvol zijn. Zo zullen zij een lichtend voorbeeld voor ons zijn op weg naar een bewust leven, een faire wereld en een stralende toekomst.

Papa, mama, grote mensen, we vragen je: ben je daartoe bereid? …. Ook als het lastig is en offers vraagt? …. Wil je je antwoorden, je liefde en acties opdragen aan ons en aan het kind dat jij ooit was en nog steeds in jou leeft. Als je goed voelt, dan merk je dat je daar blij van wordt!” Wij kunnen het niet alleen. In liefde en vol verwachting, de kinderen van de wereld. Ook die van jou! :-) :-)

Nu je alles gelezen hebt, vragen we je het volgende te doen:

  • Praat over het manifest en deel het met iedereen die kinderen heeft, met of voor hen werkt of ooit zelf kind was ;-). Deel het minimaal met 10 mensen via deze link.
  • Vorm groepen. Sluit je op Facebook aan bij @WeMirrorYou, op school, op jouw werk, op de kinderopvang, oudergroepen. Help elkaar spiegelen, bespreek samen wat jij kunt doen en welk verschil dat maakt.
  • Deel wat ons verhaal met je heeft gedaan en welke nieuwe keuzes je maakt als je onze stem meeneemt in jouw leven, de opvoeding en je werk e.d. Deel op social media met de hashtag: #WeMirrorYou. In beeld laat je jouw betrokkenheid zien met twee handen: één van jou en één van een kind. Twee handafdrukken op een spiegel of wat je verder leuk vindt. Gebruik #WeMirrorYou.
  • Roep jouw leiders op om het speelveld voor de economie en samenleving te hervormen volgens het 123-perspectief en met renteloos publiek geld. We proberen dit via een wereldwijde petitie-site te regelen. Volg ons daarom op @WeMirrorYou.
  • Wil je dit manifest liever op papier? Print het dan. Op @WeMirrorYou of deze site zullen we het laten weten als het in boekvorm beschikbaar is. Volg ons daarom.

Meer informatie over het vertelde (bronnen, voorbeelden, quotes, links, artikelen) zullen we delen op www.wemirroryou.com. Hou die site in de gaten.

Volg ons op de social media. Laat weten dat we met velen zijn. Like, deel en post mee.